wtorek, 26 czerwca 2012

Grillowane polędwiczki marynowane w rozmarynie i czosnku.



     Jak zwykle po dłuższej przerwie, bez specjalnego rozpisywania się. Porcja na 2 osoby:

- 1 polędwiczka wieprzowa
- 2 gałązki rozmarynu
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z limonki
- sól, pieprz

Polędwiczkę kroimy na 3-4 części. Te z kolei kroimy na paski. Czosnek z rozmarynem, solą i sokiem z cytryny ucieramy w moździerzu. Dodajemy kilka łyżek oliwy. Do marynaty wrzucamy mięso i odkładamy na parę godzin do lodówki. Ja polędwiczki usmażyłem na patelni do grillowania, podałem z pieczonymi ziemniakami i rukolą wymieszaną z parmezanem i sokiem z cytryny.

1 komentarz:

  1. Panowie gotują, panie zjadają ;) To mi się podoba, a przepis pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń