czwartek, 25 sierpnia 2011

Rybka z solą pomarańczowo-rozmarynową



    Natrafiłem na ten przepis przeglądając książkę Jamie'go, a że dostaliśmy ostatnio kilka świeżych ryb prosto  z nad morza, to była okazja by spróbować. Do przygotowania potrzebujemy drobnoziarnistą sól, skórkę startą z jednej pomarańczy i jednej cytryny, oraz 2 gałązki rozmarynu. Rozmaryn rozgniatamy w moździerzu lub miksujemy na papkę, mieszamy ze startymi skórkami i solą, pozostawiamy do wyschnięcia. Rybkę nacieramy otrzymaną solą, odstawiamy do lodówki. Pieczemy, smażymy, grillujemy, czy cokolwiek nam przyjdzie do głowy.

4 komentarze:

  1. musi obłędnie pachnieć!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio jadamy sporo ryb i ta sól była całkiem ciekawym urozmaiceniem :]

    OdpowiedzUsuń