poniedziałek, 22 sierpnia 2011

Grillowane warzywa ze świeżym rozmarynem



     Tutaj czarów nie ma. Jest to w zasadzie zwykła sałatka, tylko podana w nieco inny sposób. W takim wydaniu warzywa prezentują się rewelacyjnie, bo na talerzu genialnie mieszają nam się kolory czorwonych pomidorów koktajlowych, żółtej papryki, czerwonej cebuli, czarnych oliwek. Taka mieszanka kolorów już sama w sobie pobudza apetyt. Przygotowanie jest banalne, warzywa wystarczy pokroić, wymieszać, dodać nieco oliwy i pieprzu. W międzyczasie przygotowujemy świeżyi rozmaryn, rozgrzewamy mocno patelnię do grillowania i wrzucamy na nią warzywa. Na chwilę przed końcem grillowania dorzucamy rozmaryn i wykładamy najlepiej na duży płaski talerz.

2 komentarze:

  1. Ostatnio miałam grilla i właśnie też grillowałam warzywka :) Szkoda że dopiero teraz się dowiedziałam o możliwości połączenia ich z rozmarynem xD Następnym razem na pewno spróbuję :):)

    OdpowiedzUsuń