poniedziałek, 14 marca 2011

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym


Podobno jakiś post ostatnio był, musi być więc jakaś rybka ;). Do przepisu użyłem Soli - ryba podobna do Pangi, z tą różnicą, że ta naprawdę jest rybą, a nie tylko ją udaje. Na jedną osobę:

- kawałek rozmrożonej ryby
- sól, pieprz, ew. vegeta
- mąka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 100 ml śmietany kremówki
- ew. ząbek czosnku i suszona cebula.

Rybę oprószyć solą, pieprzem lub vegetą, obtoczyć w mące. Smażyć na maśle lub oliwie. Smażymy po 2-3 minuty z obu stron , odsączamy na ręczniku papierowym. Na tą sama patelnie wlewamy śmietankę (ew. wcześniej podsmażamy czosnek), dodajemy koperek, suszoną cebulę i dusimy jeszcze 3 minuty.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dzięki ! Chociaż szczerze przyznam - już nawet nie pamiętałem, że taki przepis mam na blogu :P 2011 rok, kiedy to było.. ;)

      Usuń