sobota, 22 stycznia 2011

Pieczone ziemniaki po kowbojsku

Zdjęcia nie dodaję, ponieważ robiłem te ziemniaki jako dodatek do innego dania a specjalnie nie chciało mi się wykonywać dwóch zdjęć (bo jakby nie patrzeć to jedzenie wtedy stygnie;). Poza tym to zdjęcie ziemniaków pieczonych już było a te specjalnie się wyglądem nie różnią ;).

- 6 niewielkich ziemniaków
- 2-3 łyżki oliwy
- łyżeczka musztardy
- płaska łyżeczka pietruszki
- łyżeczka czosnku
- łyżeczka słodkiej papryki
- 1/4-1/2 łyżeczki chilli

Ziemniaki pozostawiamy w skórkach, kroimy na ćwiartki. Pozostałe składniki mieszamy, dodajemy ziemniaki i dokładnie obtaczamy w marynacie. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach z termoobiegiem w naczyniu z uprzednio rozgrzaną oliwą. Trzeba co jakiś czas do nich zajrzeć i najlepiej próbować kiedy będą gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz